Prestegården

Historielaget inviterer til temamøte for alle på Ignabakke, torsdag 16. februar 2012 kl. 19:00. Erling Larsen viser bilder og forteller om sine «guttedager på prestegården 1946 – 1958».

Fri entre, kaffespleis og loddsalg.

 

Kvelden startet glimrende med mange fremmøtte, noen hadde telt til mer enn 75, utrolig men sant.  Kvelden bød på en vandring i Kirkebygda, med Erling Larsen i forsetet. Vi startet på prestegården hvor vi ble vist rundt om på husene, et utsiktsbilde mot kirken og et oversikts-bilde over hele området, fra Fosser til Ekeberg og Børter.

1602.1

Fosserdammen var et sentralt sted den gang, det var der gutta lærte å svømme, lærer Henden brukte fiskestangmetoden for å holde gutta flytende. Brua ved Bolseth(les Brunes) ble viden kjent etter at Erlings bror stupte fra den (datidens basehopper?). Så fikk et glimt av guttas stolte søndags dress med brede slag med plass til mange medaljer, ja en av medaljene kom helt fra slottsfjellet i Tønsberg (den var jev den). På kjøretøyet skal godt folk kjennes, vi fikk se både «VANGUARD», «Beltetraktor» og Gråtass selvfølgelig.

1602.21602.31602.4

Den flotte skolen var vi også innom, for ikke å glemme 17. Mai med lånt orkester. Ski, skihopp, skøyter og fotball ble selvfølgelig nevnt, diplom ble det også.

1602.51602.61602.071602.08

 Da «saniteten» kom på banen, ble det bading hver uke, og dans attpåtil. Vi fikk en rask innføring i valsens magiske trinn. «Ignabakke» var et sentralt sted i oppveksten. Det hele ble avsluttet med et bilde av Prestegården sett med dagens øyne og stor applaus til en meget dyktig foredragsholder