Bilde 1Sagelvas Venner arrangerer i samarbeid med Skedsmo Historielag, Rælingen Historielag, Enebakk Historielag,Lørenskog Historielag og Lillestrøm Historielag tur til stedet hvor Milorg i aprildagene  1945 mottok sitt flyslipp med 27 containere fulle av våpen og utstyr. Pga luftvernstillinger på Ekeberg og Kjeller kunne ikkeRAF (det britiske Royal Air Force) sende flyene nær tettbygde strøk. Slippet med 27 containere ble derfor levert i fallskjermslipp på Kåterudmåsan i Enebakk. Milorgfolk fra Strømmen, Lillestrøm, Rælingen og Lørenskog måtte i løpet av to netter bære store mengder utstyr til et på forhånd utpekt skjulested ved Åmotdammens nordende. Noe ble også levert andre steder. Flere av containerne er fortsatt å finne på Kåterudmåsan.

Bilde 2Bilde 3Bilde 4

Vi samles ved krysset Byevegen/Nedre Rælingsveg kl 12.00.

På motsatt side går det inn en skogsbilvei der vi vil få låst opp bommen og vi kjører samlet en drøy kilometer på god skogsbilvei til en parkeringsplass.

Fotturen inn til Kåterudmåsan tar ca en time. På veien passerer vi den idylliske Nordbysjøen – se foto. Bruk godt fottøy.

 

Bilde 6

Husk drikke, litt proviant og sitteunderlag.
Guider blir Alf Stefferud og Steinar Bunæs.
Arrangementet inngår i Friluftslivets år 2015.